Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Strandkväll

beach


Middag på stranden. Cykelturen dit brukar ta max tio minuter med cykelkärran, men igår tog den nästan en halvtimme. För igår cyklade även lillasyster, på nya lilla lilla cykeln med de små små hjulen - eller "cykelen" som jag faktiskt säger ibland.

Vi var inte ensamma, utan det var många som var kvar på stranden ännu vid åtta när vi lämnade. Jag gillar nog augusti bäst. Allt är snart moget, vindstilla och kvällssolen ger landskapet den extra nyans som om någon däruppe dragit i mättnadsreglagen ett snäpp extra. Du vet vilka reglage jag menar väl?

Jag kanske har tillräckligt med underlag nu för en ny kategori i bloggen: "Talande djur" eller?

Prästkrage

Kommentarer

 1. Underbara "små kryp" du har där du ;)

  SvaraRadera
 2. Håller med...augusti är BÄST, sen kommer maj...september...april...

  SvaraRadera
 3. Jessika: Ja fy för vad jag saknar dem första jobbveckan när man vant vid semester!

  Carina: Bra ordning som jag håller helt med om!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg