Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Herrankukkaro

Herrankukkaro

Jag är inne på andra avsnittet "Solens Mat" och snart ringer jag roomservice: det är matp*rr. Tomatbröd (basilika och vitlök också som en slags Calzone-bröd) och bönsoppa, men man kan ju bara drömma om de färska ingredienserna här!

Däremot åt vi lax på längden och tvären igår. Det var buffé där proteinerna var prioriterade. Men åh, så gott. Rökt lax, så där så att den blir lite hård på ytan, vedrökt lax med blåmögelost, pepparrökt lax och flera andra sorter som bara tungan minns.

Till maten serverades ett mörkt bröd med havtornssmör. Visst låter det konstigt? Men det var det godaste smör jag smakat, en syrlig smak ihop med smörets runda smak. Och det var nog det tjocksast smörlager jag brett på en macka.

Bilder från Herrankukkaro utanför Åbo.

Kommentarer

  1. Ljuvliga bilder - och din matupplevelse låter inte heller fy skam. :-)

    SvaraRadera
  2. Malin, tack :) Nä, maten var något utöver det vanliga! Det växer havtorn i Västra hamnen, än så länge...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg