Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fredag! Fredag!

Hola-Filip

Fredag och halva lördag ska jag spendare jobbandes. I Köpenhamn. Som tekninskt ansvarig för ett antal datorer och andra apparater på ett seminarium. Det lät väl kul? Ha en skön helg!


Bild: Filip den late, vår katt. Han har slutat fånga möss/fåglar/fjärilar och insett fördelarna med stordriften som tydligen pågår i kylskåpet - kylskåpet som inte öppnas genom att stirra på det från tio centimeters håll - och att nästan bita handen som matar honom vilket vill säga att äta ur påsen med mat samtidig som jag häller ur den... Japp, det var en lång mening.

Uppdatering: Jag tror Filip läst min blogg. Han levde upp till sitt forna jag och såg till att uteplatsen såg ut som om någon vänt ut och in på en dunkudde. Är det det som kallas skrovmål?

Och jag kan visst inte stava på franska.Kommentarer

Populära inlägg