Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Bronsplakett


I våras lämnade jag in fyra bilder till fototävlingen "Skånefoto", en tävling Skånes fotoklubbar emellan. En av dem kände jag speciellt för och den bilden gick faktiskt och knep tredjeplaceringen i klassen "Digitala bildmanipulerade bilder" - min specialtet, med motiveringen:

"För mig lite oväntat kom denna bild 3a och visst är den fantasifull! Innehåller flera olika bildelement; både ”äkta foto” i form av himlen och mer som tuschteckning i övriga delar, med och utan färginslag. Personligen tycker jag kanske den är lite for långt bort från fotografi och blir mer som en tidningsillustration. Men visst har fotografen fantasi och hon nådde juryns hjärtan!"


Och bilden? Den har ni sett innan och är ett collage av fyra bilder:

blomsterfyr
fyr_fore

Kommentarer

 1. Tjusigt! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen grymt bra på det där! :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis! Jag är imponerad, som alltid när det gäller dina bilder ;)

  SvaraRadera
 4. Oh, GRATTIS! Så kul, du är verkligen duktig!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad roligt Caroline! Stort grattis till dig! Jag gillar ju dina bilder skarpt och speciellt fyrar och gatlyktor som blommar :-)

  SvaraRadera
 6. Tack allihopa!! Det värmer.

  SvaraRadera
 7. Vet inte hur jag hittat till din blogg... Men helt fantastiska bilder! Jag älskar den här gamla fyren. Bilden är otroligt fin!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg