Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Böjdade ord

Fika

I love fika. En god macka och en lättlatte till det. Ingen nyhet. Jag tror att jag håller på att lära mina barn den vanan: att sitta på café och trivas. Nä, de kan det redan, så jag har lärt dem.

På tal om att böja ord, så har vi ett par versioner på "låg" här:

"Den låg där" blir:
Den lägg där.
Den lag där.
Den liggde där.
Eller Jag lagde den där.

Man hör vad man vill höra. Igår läste jag saga där en schakal var med på savannen. Efter en stund frågade min idag-förskole-kille: "Vad gjorde den chokladen där?

Kommentarer

 1. I love fika - också. Har dock inte lyckats dressera mina barn till detsamma. Du får lära mig hemligheten på torsdag. :-)

  SvaraRadera
 2. Ha, funderade just på ett inlägg ang "lagg". Jag hör lagg där och laggde här dagarna i ända från sexåringen :D

  SvaraRadera
 3. Malin: Latten där är riktigt god, baristaklass :)

  Hemmablogger: Det kanske stavas med två "g" ja! Det ska jag "laggda" på minnet :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg