Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tilltugg

Tilltugg

Jag har verkligen semester, för jag har noll koll på vilken veckodag det är. Igår hade vi middag med vänner och jag täntke för omväxlings skull visa lite bilder på mat istället för blommor!

Förrätt på stående fot till mojiton i nya glasen lite gul melon på tallriken jag gillar så mycket och kall gazpacho. Kom på just nu att jag glömde lägga i en isbit, men ett strå gräslök gjorde det hela lite sådär kockstiligt.

Barnen fick också en "drink" inspirerad från ett recept i Millas mysmat: vaniljyoghurt och nyponssoppa som jag hällde försiktigt med min ibland oumbärliga matlagningsjättepipett plus en gurkskiva på kanten och svart sugrör. Ett av fyra barn gillade drinken... bättre än inga alls i alla fall!

Kommentarer

Populära inlägg