Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Strandlatte

hundkex-lila

Vet ni hur man gör en cafe latte på stranden? Jo, man värmer mjölk, fyller en plastflaska till max hälften, rullar en handduk om och stoppar i fikaväskan. Sen när det är kaffedags, så skakar man flaskan allt man kan och så kan man hälla up någorlunda varm mjölk med skum. Bara för det är semester, så kan jag inte vara utan min dagliga latte!

Bild: ett kreativt hundkex.

Kommentarer

  1. Allra bäst är egentligen att ha en speciell flaska till just den koppen kan ska dricka - har jag kommit fram till under veckan - då får man med mer skum :).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg