Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sommardrink

Åka till ikea

Om det nu skulle bli molnigt och desstom under tjugo grader, då åker vi till Ikea och köper dessa glas och minsann tre förpackningar slår jag till med.

Så packar jag, bara jagoch inga barn, upp dem och ställer dem i skåpet i väntan på sol och gäster så att jag kan servera den här drinken. Men jag tar is istället för frusna jordgubbar, så man inte stör mönstret på glasen med en röd bakgrund!

Och tack till L för tipset om glasen och tack till S för tipset om drinken.

Kommentarer

 1. Brrr, så som sommarvädret ser ut här i Stockholm idag så skulle det passa bättre med en irish coffee... :-(

  SvaraRadera
 2. Superfina glas! Håller tummarna för att solen visar sig snart igen så att du får göra den där smarriga drinken. :-)

  SvaraRadera
 3. Kajsa: Jaha, då hade vi "sånt väder" här med. Det blev Ikea igår, hade inte det med i planen när jag skrev inlägget.

  Malin: Idag ser det inte så lovande ut... trodde det skulle läcka in i morse (elle "morse" = fm) när det regnade! Skiner solen på dej?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg