Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Öland


Öland, originally uploaded by Min inspiration.

Vad skönt det är att somna i bilen. Jag gillar bäst att åka, hellre det än att köra, då kan man titta på allt längs vägen.

Idag har vi gjort Öland från norr till nästan syd: protesterna där bak blev för högljudda när vi berättade att vi skulle titta på ännu en fyr!

Ikväll har vi ätit Ölands nationalrätt. Nej, inte kroppkakor med smör (haha, T9 i mobilen föreslog 'snor' istället för smör!) och grädde, utan pizza. Det är svårt att inte äta skräpmat ibland på semester och då menar jag utbudet och inte frestelsen. När det gäller bra mat är Ölands Borgholm tyvärr ett uland.

Vi hann med ett besök på Paradisverkstaden i Färjestaden. Trevligt!

Trots den korta tiden för minisemestern på tre nätter, är det ändå på mycket semester att jag tänkte att det var dyrt att prata i mobiltelefon!

Alvarliga hälsningar från Öland :-).

Bild: Borgholm by night med min lilla lilla mobilkamera.

Kommentarer

Populära inlägg