Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fängslande god körsbärspaj

Körsbärspaj

Dubbelt så många barn och dubbelt så lugnt. Två kompisar till barnen på besök och jag fick tid att slå mig ned i solstolen med en Sköna Hem som passande damp ned i brevlådan idag. Vi dukade upp till solskensfika med krossade maränger - jag passade på att städa skafferiet också, så det var marängkrossrester, men det gick lika bra.

Receptet är detsamma som rabarber-, äpple- och nektarinpajen från i våras, men med urkärnade körsbär.

Kommentarer

  1. Visst är det häftigt det där, att det blir lugnare ju fler barn som är på besök (nåja, någon övre gräns finns väl...). Pajen ser ju härlig ut, undrar månne om jag får länsa granndamens körsbärsträd även i år?

    SvaraRadera
  2. Suzan: Det var det ;)

    Kajsa: Fick du?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg