Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Astrid Lindgrens värld och Vimmerby

'Den skrynkliga tanten ser farlig ut'. Med de orden äntrade Ida Astrid Lindgrens värld idag och syftade på just Astrid... Ett måste-ställe för en barnfamilj. Jag blev lite förvånad över att det inte fanns fler aktiviteter kring annat än scenerna så som sagostunder, gå-på-taket-med-Karlsson eller ansiktsmålning. En eloge till dem dock för att det var svårt att hitta 'traditionell skräpmat'!

Sitter och smider planer för en tur till Västervik imorgon, istället för dag två som biljetten tillåter innan, det bär iväg vidare mot regniga Öland. Hoppas lågtrycket drar vill havs.
Avslutar med en bild från Vimmerby och Stortorget.

Kommentarer

  1. Bodde ni på samma hotell som vi, måntro? Carl IX, eller vad det hette? Jag tyckte ALV var en riktig höjdare, trots ösregn hela dagen. Och även jag noterade bristen på sunkmat. Vi åt goda raggmunkar, köttbullar och fisk. Hur bra somhelst.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg