Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Titt-ut

titt-ut
Titt-ut juli! Snart släpps man ut på grönbete för att tanka energi för kommande elva månader! Nu börjar semestern krypa allt närmare och kvicksilvret närmare och närmare tjugofem. Vad säger man, mer än "gött"?! Det räcker. :)

Bild: Sötaste fjällugglan, på Skånes Djurpark.

Kommentarer

  1. Det räcker definitivt. Gött - är vad det är. :-) Fast värmen har sina nackdelar - lade jackan i cykelkorgen imorse (det var ju så varmt!) och glömde den sedan (såklart!) på cykeln i Lund. Hjärnan har tydligen redan gått på semester. ;-)

    Supersöt uggla! Den har vi hälsat på många gånger. :-)

    SvaraRadera
  2. Shit, måste ut och leta V-brunnar på en gång då :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg