Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En sorts midsommar

midsommardagen

Sdubig. Jag har inte stavat fel. Midsommarafton slutade med förkylning. Förutom det var det en klassiskt härlig midsommar med fyra sorters sill, inga sju sorters blommer längre och alla sorters väder. Även hagel.

festen-är-slut-
Festen är slut.

Kommentarer

 1. Härliga bilder! Vår fest är också slut. Kom hem med en krulltott med 40 graders feber. Ska sjukorna aldrig förstå att det är sommar?
  Hoppas att ni hade en bra midsommar i alla fall. :-)

  Skicka mördarsniglarna dit de förtjänar. Vi har gott om dem som kalasar i vår trädgård. Deras fester får ofta ett tristare slut än förkylning... ;-)

  SvaraRadera
 2. Jasså du drabbades också av hagel. Klockan ett på natten kände jag att det gjorde lite ont i huvudet, bara att stoppa kameran under kläderna och springa. Fina sammanfattande foton av årets midsommar.

  SvaraRadera
 3. Malin & Anna-Karin: Tack för era kommentarer, jag märkte att jag varit slapp på att kommentera kommentarerna på sistone! Men ni vet jag blir gla' för dem.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg