Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Röd sommar

röd-sommar

Första semesterdagen. Man vill nästan inte gå ur sängen, då har man börjat ta av den lediga tiden.

Fundera på om det blir stranden på förmiddagen eller eftermiddagen. Både och blir för mycket - jag är rastlös efter en halvtimme. "Problemet" löste sig av sig själv när molntäcket bredde ut sig över den sena frukosten. Vi cyklade och plockade jordgubbar istället. Ida var alldeles röd om munnen av jordgubbssaft när vi kom tillbaka. Avslöjad. Jag erkänner också att de var väldigt goda nyplockade och erbjöd mig såklart betala för svinnet. Damen före hade synpunkter på att askarna vägdes och inte betalades "per ask". Med tanke på hur många gubbar som balanserade ovanpå varandra, så kan jag förstå det. :) och :-o.

Märklig form på vissa jordgubbar. Snurrade som S och alldeles förvridna. De fick sitta kvar.

Man borde ha semester oftare. Man mår ju så bra av det. Och det borde vara sommar oftare. Man mår ju bra av det med.

Kommentarer

 1. Härliga och kuliga bilder. Vill också plocka jordgubbar!

  SvaraRadera
 2. Inte så dumt med moln ibland ;) Fantastiska bilder - som alltid! Jag skrattde gott åt "bakgubben" :-)

  SvaraRadera
 3. Å vad jag önskar att vi hade självplock här i närheten, men man får hålla tillgodo med att stanna vid vägkanten och köpa, hrm.

  Kram.

  SvaraRadera
 4. Ha ha, de är roliga, de där tanterna som staplar gubbar upp i skyn och sen blir sura när gubbarna vägs...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg