Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

I jordgubbslandet

tistel-i-jordgubbslandet

Jag plockade/åt inte bara jordgubbar ute på åkern. Kameran hänger alltid över axeln på ryggen. Det fanns mycket att fotografera. Har upptäckt att man kan fotografera en massa "textures" själv och använda i bilderna.

På vägen hem plockade vi även fläderblommor. Ska göra ett flädersalt. Men nu hittar jag inte receptet! En ljuv doft av fläder sprider sig i huset, av en enda blomma - resten ligger ute och torkar!

Kommentarer

  1. Så grymt cool bild. Åh, fläder! Så gott. Längtar till stugan och mammas flädersaft. Bara dagar kvar nu... :-)

    Hoppas att ni har det gott! :-)

    SvaraRadera
  2. Malin: Hoppas det blir en skön måndag imorgon då!

    Tack och tack detsamma Caroline sa Caroline :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg