Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Trädgårdsaktiviteter

utedag

Idag satte vi... skrev jag vi? Jag börjar om. Idag satte min man sista skruven i trädäcket! Vi firade med en tangotur med barnen, fast det redan igår, ska jag medge, lite i förskott, men man ska ju inte ljuga. Men som ni ser av bilderna är resten av trädgården upp.och.ned. Vi är inte helt klara med köket invändigt, men så är det när högtrycket parkerar över trädgården, inte stannar man inne då.

Kom ihåg:
 • Nytt gräs (jag röstar för rulla ut)
 • Bygga litet insynsplank
 • Olja in utemöblerna
 • Bygga liten trägång till baksidan
 • Köpa bärbuskar
 • Flytta sten
 • Lägga annan sten på uppfarten
 • Vattna bokhäcken varannan dag
 • ... och säkert nåt till jag glömt (som ska vi ha en liten plaskpöl eller ej?)
Jag är dock nöjd med att vi återvinner alla material såsom småsten och stenplattor och även gräset har vi transplanterat" till en annan del.

Barnens sandlåda har under hösten varit "offentlig låda" åt kvarterets katter, men sen igår ligger det frön i matjorden och väntar på att gro. De otåliga barnen har redan varit ute och sett efter om de börjat gro. Och mina plantor inne vistas nu ute dagtid för att UV- och köldhärdas. Det är ett släpande, men det är det värt! Plus att jag gärna hade ägt en sådan här apparat. Och mina fingrar är inte gröna, de är bruna!

utedag-film


Bilder: Kameran stod på stativ ute i trädgården hela dagen och dokumenterade med ojämna mellanrum.

Kommentarer

 1. Jösses vad du kan människa! Imponerad :)

  SvaraRadera
 2. Nä men tack! Jag har varit på seminarium och bliviti inspirerad!

  Visst är "Jösses" ett bra ord (i alla sammanhang)?

  SvaraRadera
 3. Underbart med det rörliga collaget! Eller vad det nu kan tänkas kallas?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg