Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Toner

rapsfält

Rapsen och tulpanerna står i fullaste blom än. Nu är sommaren som bäst: orörd och hela härligheten framför sig, som en oöppnad godispåse, som en H&M-webbshop klockan 00:01 den 14 maj, som en inredningstidning i brevlådan, som pizza på väg hem i bilen, som en bio-film till tonerna av ta-ta-taa-ta-ta-taaa, ja, du vet.

Igår klickade jag hem lite musik. Volbeat. Jag är själv förvånad. Depeche Mode, Pet Shop Boys, Schiller och sådant brukar falla mig i hörselsmaken. Men jag kanske har gått och blivit rockare? På gymmet får Nickelback i lurarna mig att träna som bäst. Och nu dessa danskar. Innehållet i videon på Youtube är kanske inte direkt något som intresserar mig, men den är rätt bra ändå om man ser till de tecknade sekvenserna, men som sagt: strunt i innehållet.

Idag blir det två bilder i grönskans tecken: på min plantskola: de lär sig växa ute i kyla och UV-ljus. Jag kånkar ut dem så snart solen lyser och hittills har jag inte glömt dem ute över natten. Tyvärr har jag glömt vad vissa plantor är för något... Den andra är den vackra rapsen till tonerna av det här ;).

plantor

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg