Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Maskrosbarn

maskrosbarn

Efter att ha googlat ordets egentliga betydelse, maskrosbarn, inser jag har fel rubriken kan tolkas. Jag tänkte enbart på att min dotter plockar alla maskrosor hon ser just nu. Bra tycker pappa. Fint tycker mamma. De gula solarna lyser så vackert tycker jag, trots att de för det mesta inte klär en gräsmatta. Den gula rapsen blommar redan och jag älskar dessa gula fält, trots att de inte luktar så angenämt. Kanske borde haft rubriken gult-är-fult istället?

Ännu en "nyppelpiga" till Vivekas vårtema.

Svartnyckelpiga

Kommentarer

 1. Härliga bilder!Småkryp och maskrosor är nog barns käraste vårtecken.
  Fia

  SvaraRadera
 2. Kul blogg du har! Ja, datorn och PS är fylld med kul möjligheter...men det är oftast fantasin som sätter gränser...och din fantasi har nog inga gränser. Mycket inspirerande att titta runt hos dig!

  SvaraRadera
 3. Fia: Ja, och tyvärr räknas spindlar in i den kategorin med...

  Lotta: Tack, det var nog en av de bästa komplimangerna jag fått om fantasin och inspiration! Det inspirerar ännu mer. TACK! :)

  SvaraRadera
 4. Kollade in för att se hur långt våren kommit hos er.
  Att rapsen blommar redan.
  Roliga bilder.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Gult är fint, och maskrosbarn finns av olika slag!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar maskrosor skarpt om jag haft en gräsmatta hade dom fått växa som dom ville :-) Däremot kirskål det får mig att se rött. ja det där med ogräs är verkligen högst personligt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg