Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kreativitet

uggla

Ibland nästan avundas jag barns kreativitet. Eller egentligen är det väl inte kreativitet i den bemärkelsen, utan de har ännu inte förmågan att stoppa en bild, form eller upplevelse i rätt fack. Vad menar jag? Jo, i helgen såg Ida en sån där stor elstolpe på fyra ben attans hög. "Titta mamma, Eiffeltornet!" Eller tre tussar tagliatelle bredvid varandra: "Musse!"

Bilden har jag visat innan på Pixlarna-bloggen, som idag har tagit semester på obestämd tid (rätt skönt att få ta det!).

Kommentarer

  1. De verkar ha en kreativ mamma att brås på. Kul att hänga med på dina reflektioner. :-)

    SvaraRadera
  2. :) Jag tänker alltid att jag brås på min mormor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg