Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Chokladbollar delux

Chokladbollar

En hel dag att inte göra något speciellt på är en hel dag av att ladda batterierna. Lite trädgård. Planera spaljé och pergola. Fika. Ringa lite. Klappa katten. Kolla trädgårdslandet. Snart kommer vännerna på middag. Hoppla, vi har inte gjort någon efterrätt! Det fick bli chokladbollar rullade i smält choklad med strössel på. Och det gick hem! Det syns väl?

Helt vanligt recept:
100 g margarin eller smör
1 1/2 dl scker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl havregryn
2-3 msk kallt kaffe

Enligt receptet ska det bli fyrtio stycken. Pha! Pyttsan! Det blev tio stycken.

Pimp:
En överbliven chokladpåskkanin - aj sa han när han styckades
Finströssel

Ett tips är att stoppa in de nyrullade bollarna i frysen en halvtimme för att kunna rulla dem i den varma smälta chokladen, utan att tappa formen. Och ja, jag tycker fortfarande att det känns konstigt att kalla dem chokladbollar. Fatet är traderat och Stig Lindberg kom på hur det skulle se ut.

Kommentarer

 1. Mums klart det går hem. Chokladbollar är alltid gott! Jag är lite ambivalent och säger faktiskt fortfarande ibland n***rbollar. Ursäkta alla mörkhyade hoppas ingen tar illa vid sig.

  SvaraRadera
 2. Jag läste en artikel där det stod att n***rbollar inte är värre än finska pinnar eller vridna studenter. :)

  SvaraRadera
 3. Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladbollar är personliga bak favoriten sedan barnsben.
  Fin blogg förresten. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg