Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tjutvå

22-grader-i-skuggan

Idag var det tjugotvå grader. I skuggan. Inte klokt. Det blir väl första majbålet i shorts kanske? Eller så blir det inget alls. Albert har halsont. Jag som trodde att bacillerna stack när det blev vår. Så vi får snällt stanna hemma imorgon. Men det finns värre väder att vara hemma i.

OM han nu blir frisk så blir tänkte jag laga till sparris till förrätt (och det tackar jag Kajsa för den inspirationen), grillad kyckling med rostade rotfrukter med sesamfrön blandat med ruccolasallad och olivoljedressing samt tomatsallad med basilika, sås har jag inte funderat ut än. Tzaziki eller mangosås på matlagningsyoghurt - eller latmansyoggi som Ida kallar den. Till efterrätt blir det hemmalagad chokladpudding med vispgrädde med vaniljsocker i. Det är nåt helt annat än köpe-pudding. Hm. Jag får nog gå och dra lite i kylskåpsdörren och se vad nyttigt och gott där kan finnas vid den här tiden (22:48)...

Uppdatering 23:12, det blev vaniljyoughurt... Man behöver inte lägga sig tidigt när man vabbar dagen efter.
Uppdatering igen 15.33: Vi glömde sparrisen när vi var och handlade...

Kommentarer

Populära inlägg