Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En ensam sjua

stilblandning

Ett nummer av Sköna hem är inte ett nummer av Sköna hem om där inte är en sjuanstol med. De är snygga, mycket snygga. Men de är inte ett mått på framgång. Jag har en vän som har den där säkra känslan när de inreder. Det blir inte bara stilrent utan trivsamt och ändå ombonat med den där extra känslan av att allt faller på plats. Stilsäkert och en egen stil. Och med sjuastolar.

I ett litet slott utanför Rom i Tivoli stod den. Den enda möbeln i de flera hundra kvadratmeter offentliga ytorna. Den passade så bra där. En ensam sjua.

Kommentarer

 1. Coolt! De danska inredningarna ska vi bara inte tala om där är det sjuan, myran och ph i vart och vartannat hem. :-)

  SvaraRadera
 2. Wow. En sjuan i den där miljön, där gör den sig verkligen. Härligt.

  SvaraRadera
 3. Vi har för övrigt inga sjuor. Men några myror finns det härhemma, det måste jag erkänna...

  SvaraRadera
 4. Malin: Ja, det är väl som fin-IKEA för dem :)

  Kajsa: Myror är också stiliga. Jag har snöat in på Eames-stolar. Tyckte de var asfula först, men nu vill jag ha sex såna i köket!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg