Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Rum för fler bilder

Hus-i_rom-2

För ett tag sedan försökte jag göra en stor och fin bild till vårt vardagsrum. En gigabyte stor var den och datorna tog det hela lugnt om man bara hade ett program öppet. Jag glömde säga det till min man och datorn drog sin sista suck och jag en högljudd en! BILDERNA!! Jag vet att vi har bac-up, men ändå. Nu har min käre IT-ansvarige i famljen fixat så att jag kan jobba vidare och med en terabyte i utrymme. Det känns som att ha en miljon på banken. Man klarar sig ett bra tag. Därför kändes det extra bra att plåta i helgen! Det blev 350 bilder. Inte bara som reseminnen, utan underlag till kreativiteten. Här kommer lite.

hus-i-Rom-1
hus-i-Rom-1-färg

Kommentarer

 1. Har också ett utrymme på en terabyte men det känns ändå som jag måste börja rensa snart. Älskar den översta bilden, hur läcker som helst.

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är. Gillar alla - men hålle rmed om att den översta är lite extra. Härliga färger!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna-Karin & Malin! Jag gillar också den blåröda bäst. Det är itne klokt vad många inlägg man har att läsa efter fyra dagars frånvaro från bloggvärlden. Och vilken abstinens jag fått, både att läsa och att pyssla med bilder!


  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Snygga bilder alla tre! Översta tror jag att jag gillar bäst! Härligt!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt vad duktig du är!

  SvaraRadera
 6. Men gud så snyggt!

  Den första var fräck och den tredje...vilken härlig färgklick, den skulle jag kunna tänka mig på väggen i jätteformat!

  SvaraRadera
 7. Nilla: Tack. Den översta verkar vara favoriten!

  Kajsa: Graci (eller gracias som vi sa, trodde vi kunde italienska när det var spanska...).

  Carina: Tack! Jag har tänkt att jag ska ha mer färg i bilderna mina framöver!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg