Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Picknickpannkakor

gräs-animering

Vi håller som bäst på att ge vårt kök en kitchen-styling. Vi har bland annat bytt den gamla tjockspisen till en häll. Men hell den! Pastavattnet kokar, spagettin i och så dog den. Korv till middag, enbart korv och ljummen sådan. Men det finns värre problem. Hällen fungerade igen om man drog ut sladden över natten, men det är inte riktigt praktiskt. Men nu är den lagad.

Det första jag lagade färdigt på den var amerikanska pannkakor, gott och praktiskt att ta med på picknick. Med hallon eller blåbär i slipper man syltklistriga små och stora fingrar. Nedanstående recept tänkte jag skriva ut och sätta på insidan av skafferiet. Det är nog ett av få recept jag använder, förutom det på vanliga pannkakor på sidan 38 i "Vår kokbok".

frisk-luft

amerikanska-pannkakor

Kommentarer

  1. Amerikanska pannkakor är så gott. Ska helt klart testa det här. :-)

    SvaraRadera
  2. Vi har en sådan där induktionshäll men jag tycker sådär om den. Visst går det fort men den tjuter så konstigt. Får mig att tänka på gasolkök i tält.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg