Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Näsa för pärlor

vår-i-motljus

Jag visste jag skulle jobba två dagar den här veckan, men just nu känns det som om jag redan jobbat fem. Flytt på jobbet, byta rum och en strulade dator tär på det glada vårhumöret. När sedan dagisfröken ringer hinner de kalla kårarna göra mig till en isstod. Den här gången hade min son testat att stoppa en pärla i näsan. Långt in. Det var ju egentligen inte så farligt. De jag pratat med har småskattat lite mellan raderna och nämt Madicken. Men farbror doktorn fick i alla fall hjälpa till att ta ut den grå pärlplattepärlan. "Ska vi åka tillbaka till dagis och lämna tillbaka pärlan?" undrade han sen. Gullis! Nix, det behövs inte sa den oärliga mamman.

Nu är katten på pensionat och kläder ska plockas fram till vuxna och barn som ska outsourcas till mormor och morfar, för imorgon lyfter ett plan till Rom med min man och mig i! Som en trevlig start på den långa helgen har jag ett skrivset från Bookbinders Design och Weronica att vänta i brevlådan. Tänk, jag vann, "jag som aldrig vinner" - tack!

Nu måste jag lägga mig på sofflocket och pusta ut lite, mycket action en onsdagseftermiddag! Sen blir det bloggpaus i ett par dagar.

glad-vår

Kommentarer

 1. Lite paus är alltid härligt!

  Va fin videkissen var, jag fotade också kissar idag!

  See you!

  SvaraRadera
 2. Ha en härlig helg i Rom! Barnfri helg i en romantisk stad låter onekligen lockande. :-)
  Ta hand om din lilla Madicken-kille...

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten och ha det underbart i Rom!

  SvaraRadera
 4. Tack Carina, Malin, Jessika och Anna-Karin! Det ska vi försöka ha. Kom just på att jag glömt bikinin: det sägs att det finns pool på taket (hu, kritvitare än så här blir man itne ).

  SvaraRadera
 5. Ha ha, jag skrev ett liknade inlägg i april 2006 om en pärla i näsan... :-)
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 6. Från en Caroline till en annan: Tack och tack detsamma!

  Nilla: Ja, det hör väl inte till ovanligheterna att det ska testas... Desamma!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg