Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Bjärsjölagård

glada

- Vi åker till Bjärsjölagård, sa min man.
- Vad ska vi göra där? undrade jag.
- Leta efter dinosaurieskelett!

Resten av familjen hörde det och jag kunde inte säga nej. Jag ville inte heller säga nej. Utflykt är alltid kul. Solen sken och ut på landen bilen ven. Bjärsjölagård ligger i nedersta mitten av Skåne kan man säga och där finns ett gammalt kalkbrott och i "stenslasken" finns en hel massa gamla, gamla, gamla stenar med fossila djur. Kanske inte dinosaurieskelett, men vi hittade i alla fall en del snäckor och trilobiter. Vackra! De är cirka 10 centimeter två centimeter stora små.

Fortsätt läs nedanför!
Bjärsjölagård2

Fråga "När är vi framme?" ställdes ett antal gånger. "Snart". "Snart". "Snart". Väl framme hade lillasyster somnat och inte ens en hord med dinosaurier hade kunnat väcka henne. Så hon missade själva utflykten. Det kanske inte alltid är så att det är resan som är meningen med vår färd... Men visst hade knoppar brustit!

Fortsätt läs nedanför!
Bjärsjölagård1


Bjärsjölagård5

Bjärsjölagård


Bjärsjölagård4

Medan killarna roade sig på killars vis, kröp jag omkring och tog foton och blev faktiskt inte blöt om knäna som en hängiven amatörnaturfotograf annars ofta kan bli!

Kommentarer

 1. Härliga bilder! :-) Har aldrig varit där. Ännu fler platser att skriva upp på utflyktslistan.

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara en perfekt sovplats. Det där med blöta knän, ja det är nästan så man funderar på knäskydd ibland.

  SvaraRadera
 3. Malin: Det var inte så lätt att hitta dit. Kolla på hitta.se-kartan innan, på "den riktigt kartan", så är det lätttare att veta var man ska stanna!

  Anna-Karin: Ja, undrar om Canon har några specialknäskydd för naturfotografer kanske?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg