Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tidstypiska snitt

Whitebirdie

Såklart att man ska ha ett periodiskt system över typsnitt. Det hade gärna kunnat göras tredimensionellt för att stoppa in alla möjliga sorters typsnitt. Jag tittar ofta på Dafont.com. På Myfonts.com finns också en hel del bra, men inga att ladda ned och ej heller att testa med egen text då sidan är omgjord sen ett tid tillbaka.

Igår tittade jag på en annan märklig "karta" som min man hittat, Extinction timeline. Vid första anblick ser den rätt ordinär ut, men vid närmare betraktande ställer den hela samhället på sin spets. Vilken visionär som siat. Jag är för konservativ för att ens tänka att begreppet "vardagsrum" ska upphöra att existera om trettio år. För att inte tala om vars existens förväntas vara ringa år 2022!


Bild: by C - den finns på Etsy.

Kommentarer

 1. Jag är glad att det finns andra som letar typsnitt åt mig. :-) Jag tyckte bilden var fin! :-)

  SvaraRadera
 2. Så fin bild!

  Tänk att begreppet allrum/vardagsrum inte fanns för 50år sedan! Läste det i Hus&Hem. Hos makens mormor finns inte allrum. Bara kök o finrum. Konstigt va? Hon tittar på tv i sitt lilla sovrum.

  Och ja- jag återkommer mer än gärna till alla mina bloggvänner. Har ju inte tappat intresset för inredning bara för att jag inte orkar göra inlägg.

  kram o må väl!!

  SvaraRadera
 3. näe inte tror jag att vardagsrummen dör ut inte, men de ändrar nog form kanske.......utvecklas så som allt annat gör.

  SvaraRadera
 4. Jag har laddat ner massa typsnitt från dafont, riktigt kul får väl trösta mig med det när jag inte får actions att fungera i min elements fast det ska göra det.

  Sista länken verkar spännande ska genast kolla in den.

  SvaraRadera
 5. Kul du gillade bilden Malin! Ja, inspiration hos andra är den bra näring.

  Ann: Så vardagsrummen kanske är en fluga... Detsamma tilll dej.

  Vera: Nä, jag tror inte det heller. Vi får väl se i Sköna Hem nr 50-11, 2059... :)

  Anna-Karin: Dafont är en riktig tidstjyv, men en rolig sådan. Jag kan inte Elements, men är det actions du laddat ned? Går det inte att göra dem själva efter intstruktioner, det har jag gjort till mina "line-art"?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg