Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tidiga tecken

water1

Några tidiga vårtecken:

Solglasögon och tunna vantar.
Kjol idag, första gången i år.
Man behöver inte knäppa jackan hela vägen.
Slut på hela tunnstrumpor.
Reklam för utemöbler.
Semesterschema på jobbet och dagis.
Tomas Ledin gör sig hörd, i väntan på sommaren.
Det luktar vår, blöt jord.

Och så lite blandade bilder. Sommarbåt. Aprilväder i måndags morse. Randig himmel från mitt kontorsfönster. Och stök i vårt kök. Och så: trevlig helg!

sno
randigt
skablifint

Och en ny kategori på bloggen: "mixed media". Det är vad jag kallar mina bilder som har både fotografi, illustraion och lite digitalt i sig.

Kommentarer

 1. Kul blandning av bilder. Gillar den skånska vintervägen med klippta pilträd. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Fint med solblänk i seglet. Spännande med köksrenovering. Fast jag kan nog tycka att det var fint även innan :-) Är det dags för kyl, frys och fläkt nu? Ska bli spännande att få se (om vi får) när det är helt klart.

  SvaraRadera
 3. Hoppas din helg också var bra, Malin! Jag gillar också pilarna, tänkte se om vi hinner med att göra en sådan pilkoja åt barnen i år.

  A-K: Visst kommer det bilder! Kyl, frys, diskmaskin, häll, micro och fläkt... "gråvaror". Jag håller med om att det var faktiskt ok innan, men vi bestämde oss för att fräsch upp redan innan vi flyttade in.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg