Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Orkidéer, typ, till familjen Vader

Orkideer-typ

Idag ville jag ha den sedvanliga rapporten i bilen på vägen hem från dagis: vad som ätits och vad som gjorts på förmiddagen och på eftermiddagen - den sistnämda är en stor fråga som får delas upp på två. Lunchen brukar vara i den här ordningen: till exempel "morotar", gurka, sallad, pasta och kött (Vad var det för kött? "Brunt.").

Min dotter berättade att när de stora barnen haft gympa, hade hon och några till gått till skogen med fröknarna. Där växte dets så små blommor som man inte fick plocka berättade hon. Jag undrade vad det var för blommor och fick svaret : "Orkidéer, typ." Typ? Jaha. Tre år och säger redan typ. Teckningen visar dem, även de svarta är orkidéer.

Jag ville få två nya alster till att pigga upp den beigevita vävväggen på jobbet med - lät sunkigare än det är, för det är inte alls sunkigt, men väv är det. Gärna med familjen. Sonen som gillar "StaWas" starkt gick med på att rita oss som Star Wars. Resultatet ser ni nedan. Det är jag den andra med dubbla farliga, det vill säga röda, lasersvärd. Katten är också med. Han har lasersvans. Är det detta som kallas kompromiss måntro?


Familjen-Vader

Kommentarer

 1. Fint väder och fridlysta blommor i olika färger samt hela familjen med lasersvärd och allt, ja det måste vara mycket roligare att höja sin blick mot än en tom vägg. Lasersvans låter riktigt nice, det skulle nog Nancy haft med.

  SvaraRadera
 2. Barn är underbara! Vilken liten konstnär. :-)

  SvaraRadera
 3. Vader kan behöva lite orkidéer... och jag BEHÖVER röda hasbeens. Jag får dem inte ur huvudet!!

  SvaraRadera
 4. A-K: Hoppas bara vår VD inte misstycker när jag tapetserar mitt rum med barnteckningar, nästan.

  Malin: En otålig konstnär som ritar teckningar på löpande band.

  Jessika: Såklart att VAder behöver orkidéer! Och din andra kommentar behöver jag inte kommentera ;)-

  SvaraRadera
 5. Katten verkar riktigt farlig med den där lasermassan! :)

  SvaraRadera
 6. Petra: Ja, det där är nog hans uppdämda energi efter ett halvår i ide inomhus.

  SvaraRadera
 7. Haha oj vilken teckning!

  Kika in på I Love Travel för reseinspiration.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg