Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Linjer

linjer

Burken. Den har stått i badrummet i många år. Inte samma burk, utbytt allteftersom den tagit slut. Burken med innehållet som ska hålla huden mjuk och fin. Nu har jag insett det jag egentligen vetat hela tiden: burken ljuger. För flera år sedan bestämde jag mig för att inte bry mig om de små små linjerna som syns lite lite nedanför ögonen När man väl börjar se spår av dem, kan man helt enkelt inte förneka deras existens. När jag tittar på ett par år gamla foton så inser jag att de varit där ett tag, syns mest när jag skrattar, men jag har inte sett eller erkänt dem förrän nu. De finns där, så enkelt är det. Sånt är livet. Bokstavligen. Och en slags påminnelse om att leva i nuet och njuta av fredagen. Och jag är samma jag ändå. Och min son börjar nollan till hösten. Så det är väl inte så konstigt. Men linjerna är ändå en slags "memento mori" och jag gillar ju att vara här. Skrattlinjerna och jag.

Jessika tyckte jag skulle lista tre saker med mitt yttre som jag är nöjd med i en liten egotripp-blogg-utmaning. Som Jessika skriver, så är det väl sällan man säger att man är helt nöjd med sig själv. Men jodå, i alla fall ögonen med en gulbrun ring runt pupillen och sen en blå färg rätt ovanligt och känns lite lustigt när folk ser det och vill stå och titta på det en stund. Ögonfransarna, de är låånga och sist mitt hår, också långt och inte lockigt men vågigt och ibland rakt. Jag skickar vidare till Karin som tar så fina bilder, min nya bekantskap Malin och Viveka som bor så nära i ett fint hus och önskar er alla en trevlig helg. Så här går det till:

1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. Skicka till tre personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Såja, de flesta av er hann inte en se bannern som hör till utmaningen. Nu är den borta.

linjer_fargKommentarer

 1. Ska vi bestämma att vi tar bort bannern? Jag gillar den inte heller...

  SvaraRadera
 2. Ja, det gör vi, goodbye banner.

  SvaraRadera
 3. Fin text! :-) Inte utan att man känner igen sig lite. Tack för utmaningen... Både jag och Maria har svarat på den här: http://inneoute.blogg.se/2009/march/vi-fick-en-utmaning.html så du får en person i bonus! Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker bild. Och det där med linjerna känns ju onekligen bekant.

  SvaraRadera
 5. Malin: Nämen va kasst att jag inte sett det! Så är det med utmaningar. Kul svar ni hade!

  Kajsa: Ja, notera att jag inte skrev det andra ordet för linjer som börjar på "r", för där är vi ju inte än.

  SvaraRadera
 6. Hej Caroline
  Jag tror att jag avstår från utmaningen, tack för att du tänkte på mig:)
  kram

  SvaraRadera
 7. Jag hoppar också utmaningen, jag kan liksom inte komma på tre saker med min kropp som jag är särskilt nöjd med?? Knasigt va?! Men tack för att du tänkte på mig och tack! för att du tycker jag tar fina bilder:) Det gör ju du också! Den här på trappan är suverän!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg