Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårklädd

vårkläder2009

I fredags sa en kollega att det skulle bli arton minus och snö. I Skåne. I Skåne! Det var vad de sagt på en utländsk väderrapport, inte den danska då, för den klarar skånska vädret riktigt väl. Det blev lite snö, lite minus, men inte av den ovan nämnda skalan. Det hade i och för sig varit mysig. När det snöar så mycket i Skåne blir vi nästan som engelsmännen. Annat var det förr, vintern 79 eller när det var!

Jag längtar efter att kunna ha kjol med tights utan att känna iskylan mot huden genom de små maskorna i tyget. Jag längtar efter att använda vårkläder. Det behöver inte vara nya, man behöver inte så mycket nya kläder egentligen ju. Men å andra sidan så är det kul att spana in vårmodet som nu ersatt 70%-rabattställen vid ingången till alla butiker.

Odd Mollyn dyker snart upp, härifrån. I höstas hittade jag inget av alla OM-plagg, men den blåvita tunikan från vårkollektionen föll jag pladask för! Undrar om jag vågar ta på mig ett par haremsbyxor till det eller om jag bara känner mig överdrivet modemedveten. Dessa korta från Line of Oslo var snygga i alla fall!

Den palestina-lika sjalen ger en lagom relaxed look. Cool på såväl vuxna som busiga pojkar med lockar i håret. En jeanskjol från Esprit och ett vitt linne att ha under tunikan från Hunky Dory.
Knasfulsnygga skor som jag ändå fastnade direkt för från Brandos, de har ju alltid fraktfritt och även fraktfri retur och då vågar jag shoppa skor på nätet.

Den uniformsliknande marina kappan finns i utvalda MQ-butiker, av Hanna Lindström. Jag gillar den enkla och stilrena formen som blandas med lite busiga avbrott i form av applikationen på ärmen.

Sist hittade jag också en tunika från Bon a parte. I like. Men den andas för mycket sommar än för att klickas hem nu. Det är trots allt minus en grad i skrivande stund.

Kommentarer

 1. Gud vilken snygg jacka!!! Nu blev jag ha galen!

  Tack for fint collage.

  /NIna

  SvaraRadera
 2. Jösses jag trodde aldrig att jag skulle tycka att haresbyxor var snygga men det var ju de här!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint collage!
  Nu får det gärna bli vår! Är så less på att bylsa på mig. Vill springa ut med nåt lätt.

  SvaraRadera
 4. Fyraihuset: Det var så lite :) Ja, visst är det hög vill-ha-fakotr på den!

  Jessika: Jag blev också förvånad att jag ens tittade på sådana. Provade ett par i söndags på Me&I-party, kändes ok!

  Jules: Tack. Ja våren får gärna anlända vilken sekund som helst!

  SvaraRadera
 5. Nu fick jag bra tips på nätaffärer jag inte kände till, tack. Men de där skorna....lite väl krejsy för mig. Och platta. Men fina färger :)

  SvaraRadera
 6. Snyggt collage! och jag gillar byxorna!

  SvaraRadera
 7. Petra: De fanns bara i 38 och efter lite Googlande inser ajg att skorna nog hör till vintersäsongen. Vaddå?! Uggs kan man ju ha påsommaren!

  Sally: Ja, ovanliga och fulsnygga! Jag ska se vad de erbjuder i vår.

  Nilla: Vi får väl se vem som blir först ut i ett par!

  SvaraRadera
 8. Petra: Efter lite googlande insåg jag att de nog hör till vinterkollektionen. Vaddå! Uggs kan man ju ha på sommaren, åtminstone i Californien.

  Sally: Ja, jag ska hålla koll på vad de tänkte erbjuda i vår!

  Nilla: Vi får se vem som blir föst ut med dem!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg