Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Icy & easy

vinter2

Vintern håller i sig och inatt fylldes det på med snö i pulkabacken. Igår stod nio pulkor på rad längs väggen ute och inne satt trötta barn i soffan och lyssnade på saga. Nästa vecka sätter bokrean igång. På Adlibris ligger två barnböcker och väntar på att skickas, förhandsbeställda. Den här. Och den här. Snart helg. Imorgon är vi bjudna till pulkaåkning i nya backar och därefter vintergrillning!

Bilder: Isfjärdrar på min bilruta och fortfarande is en bit på väg med skånsk bonsai utanför: en nyklippt pil.

vinter1

Kommentarer

 1. Halloj
  har glömt att säga det, men oj vad dina bilder på Toppen är fina!! De blir så mycket snyggare i verkligheten!! Underbara!
  Växthusen köpte vi faktiskt på bauhaus (har jag för mig) men de finns nog lite varstans.
  kram
  V

  SvaraRadera
 2. Helt fantastiska bilder. Hur gör du? :-)

  SvaraRadera
 3. Ser ut som E.T står utanför och göt V-tecknet :-D
  Rymdboken ska jag fundera på till syskonbarnen. Brukar alltid köpa några barnböcker på REAN så dom har lite böcker här hemma hos Christer och mig.

  SvaraRadera
 4. Tack Viveka! Kul att du tittat på dem. Ja, de finns nog lite överallt har jag insett i helgen (växthusen)!

  Mail: Jag niger. Vet inte. Bara gör. Bra förklaring väl?

  Anna-Karina: V-tecknet tänkte jag också på. ET, ja :). Alla pilarna i allén ser ut som figurer med personligheter.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg