Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

14 februari

Alla-Hjärtans-dag

På tal om hjärtan och kärlek, så satt min son och sjöng "Snälla, snälla, rör inte mitt hjärta", inspirerad av den låten jag tyckte var bäst i förra lördagens Melodifestival. Jag hittade texten till låten, SVT är duktiga på att be andra plocka bort själva låten i musikformat, har inte hittat den någonstans på webben. När jag läste texten insåg jag att orden "rör inte mitt hjärta" inte alls finns med i låten. Han har fattat vad det handlar om! Jag anar en liten poetisk romantiker till son.

Som en kontrast till det mjuka, kommer här ett ord som hamnar i "bevingade ord"-boken från dottern min; hon slog sitt knä iförrgår och meddelade igår att hon inte fått något "slåmärke". :)

Hoppas alla hjärtans lördag bjuder på pussar och god middag i trevligt sällskap.

Valentines-Day

Kommentarer

 1. Barn är underbara! Kloka barn du har! Det är helt underbart vad de kan ge en värme med sina små ord. Skrattar hjärtligt varje dag åt de härliga saker min dotter snappar upp. :-)

  SvaraRadera
 2. En egen liten "pling" hemma och en orduppfinnare. Slåmärke var ju genialiskt.

  SvaraRadera
 3. Malin: Ja, ibland kommer orden helt oväntat och man blir kan inte annat än le med hela sig.
  Idag lånade hon storebrors "förstöringsglas" (=förstoringsglas).

  A-K: Haha, det tog en stund innan jag fattade vilken Pling du menade!

  SvaraRadera
 4. Hahahah slåmärke var det BÄSTA jag har hört!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg