Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ta i trä

tradvidhamnen

Vid lunchtid på min nyinstiftade lunchpromenad-så-gott-som-hela-timmen-i-rask-takt ringde mobilen. Kalla kårar gick längs ryggen när det stod "Dagis" på displayen. Varje gång det händer tänker jag "bruten arm", för så var fallet första gången de ringde därifrån. Det var bara feber. Jaha. Hejdå seminarium imorgon om nyhetsbrev. Hej mysbyxor och hemmapyssel. Och ta i trä att bacillerna lämnar huset utan omvägen via bror och päron.


Illustration: av mej

Uppdatering: Nu när bilden fått vila lite och jag ser den igen tycker jag den ser ut som en 70-tals afropoppig frisyr och inte ett träd.

Kommentarer

  1. Jag tycker nog att det ser ut som ett träd men med mycket retrostuk.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg