Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Rätning i leden

ordning-och-reda

Min städ- och ordningsiver håller i sig efter nyåret. Ordning och reda i huset och projekten i huset ger utrymme för att lägga energin på annat istället. Jag tycker mig ha sett en trend i att skapa nästan militärisk ordning med räta vinklar mellan de prydliga högarna av prylar och färgsorterat på skrivbord, i garderober, skafferier, barnrum, kryddlådan och städskrubben. Det är kul och jag gillar när saker och ting ligger prydligt. Men ibland känns det som om ordningen vara tills exponeringsknappen på kameran är uppe igen. Men man kan försöka i alla fall!

Fina lådor från Bookbinders Design till barnteckningar (ah, just det då behövs fler än en) eller inspirerande urklipp eller varför inte räkningar: göra det trista lite, lite mer angenämnt. Ordning på pengarna och gärna också på ekonomin: en liten hjälpreda på vägen är dessa söta små börsar från Ordning & Reda - inte helt olika denna väska, också med tant-portmonnä-knäppning.

För att snygga upp i tvättstugan och göra tvättritualen mer glamorös, finns desssa burkar från antingen Granit eller HouseDoctor att hälla över tvättmedltet i. Och kom ihåg: dosera lagom - det behövs mindre än man tror! Förra veckan köpte jag en skoslukare från Granit. Den hänger bakom dörren i min garderob och har frigjort en hel liten Billy-bokhylla, till annat dock. Är det kanske det all ordningsiver handlar om: glamorösare vardag?

Om du inte redan varit hos bloggaren Chez Larsson, så besök Benita: hon har koll på ordning!

Som kontrast till denna ordning vågar jag mig på att visa den icke-homestage:ade verkligheten när den är som värst i tvättstugan hemma hos oss. Det är ett av kommande projekt: skapa utrymme och förvaring samtidigt i detta inte allt för tilltagna utrymme.

stök

Kommentarer

 1. Usch ja, det är jobbigt när man tycker att man inte får plats. Det går liksom inte att hålla ordning då.. Burkarna du visar finns (eller fanns i alla fall sist jag var där) hos Hem & Hav. i Höllviken.
  Ha det gött!

  SvaraRadera
 2. Ska ta en titt där. Tack och välkommen hem har följt dina bilder från Thailand!

  SvaraRadera
 3. Härom veckan köpte jag en liknande skohylla från Granit. Den gör mig glad varje dag! Tack förresten för inblicken i vardagsröran...

  SvaraRadera
 4. Man blev lite glad över den där sista bilden :) Det verkade så perfekt det hela med ordnung.
  Men jag blev inspirerad att fixa till på hemmakontoret.

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen tvättmedels-burkarna! Synd bara att vi har en sån liten skrubb till tvättstuga, då har man inte så stor lust att göra iordning.. Eller hålla ordning för den delen heller...

  Ja visst är lampan snygg! Vi trivs kanon bra med den!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Kajsa & Petra: Det var så lite, bara kul att skildra riktiga verkligheten ibland och inte bloggdrömverkligheten :)

  Frida: Liten plats = mindre plats att stöka ned på, kan också vara bra! Ser fram emot bilder på er lampa.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg