Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

"Kalla" sa räven om rönnbären

blå,

I hela Europa är det kallt och många, många minusgrader. utom i södra Skåne. Tittar man enbart på temperaturen skulle man kunna tro att vi här bor vid en varm oas med skönt klimat. Lägg därtill vindfaktorn och vi har ett blåshål där kylan går genom märg och ben (eller ben och märg, eftersom man måste igenom benet innan man kommer till märgen säger besserwissern inom mej). Med vindfaktorn inräknad så hade vi faktiskt runt tjugo-tjugofem minus grader igår i Malmö. Så här är det i teorin möjligt att ha det i minst två, ja kanske tre månader till. Vad gör jag egentligen här?

grön

Illustrationer av mig: "Iskyla" eller ska jag kalla den "Midvinterblått", vilket passar bäst? Och "Primör" :)

Kommentarer

 1. Usch ja, tell me about it. Göteborg är också ett riktigt blåshål. Midvinterblått och Primör blev väldigt läckra färgmässigt hos mig.

  SvaraRadera
 2. Skrev du ut dem? Vill du ha dem i större format och bättre upplösning, så kan jag maila "orginalen" till dig. :)

  SvaraRadera
 3. Jättegärna! Tack snälla Caroline.

  myrlilja@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Nice! :-) Det var ju väldigt passande till vårt inlägg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg