Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Anständig klänning

anstandig-klanning

Det börjar dra ihop sig till årets middag med jobbet. Istället för julfest har vi januarimiddag i samband med konferens så att alla kolleger i landet kan vara med. Snällt. Jag ska få bo på hotell i Malmö. För första gången sen jag blev mamma känner jag inte att det ska bli skönt att sova borta för att få sova en hel natt. Det är bara att inse att vi inte är pyttesmåbarnsföräldrar längre. Bara småbarnsföräldrar (dottern råkare kissa på storebrors matta en minut innan jag skulle köra, kunde det inte hänt en minut senare?!). Men det ska bli skönt att få sova en och en halv timme längre i alla fall = insparad transportsträcka. Och äta hotellfrukost. Hotellfrukostar brukar vara utmärkta tillfällen att praktisera GI: bara äta flera olika sorters pålägg och färsk frukt. Och nötter.

Kvällen till ära har jag pimpat en gammal klänning och gjort den lite mer anständig. Numera tyckte jag att den saknade tio centimeter på längden. Ja, jag har använt den tidigare, den är säkert femton år gammal, köpt när jag bodde i USA och var ung, cool och odödlig, ni-vet. Jag köpte lite taft och sydde på och vips, så blev den hur fin som helst och den kändes faktiskt festligare än tidigare. Nu är frågan: ska jag ha skor eller stövlar till? Det blir nog "stölvar".

Bonus: tyget kostade 21 kronor och inte 699 som en klänning jag tittade på innan jul. Vad gör jag för de 678 kronorna nu då? :)

Förresten: notera den orange 70-talshängaren som hänger med än. (I Skåne heter galge hängare).

Kommentarer

 1. Hotellfrukost är alltid gott. Inte för att jag ätit det alltför många och kan kalla mig expert, men jag tror det =) Snyggt jobb med klänningen! Tänk om man själv vore lite händig av sig. Stövlar blir nog snyggast till den där tror jag =) Ha en trevlig middag.

  SvaraRadera
 2. Emma, det blev stövlar. Det var iskallt ute och även rött kallt i salen där middagen var! Och klänningen kändes bra!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, en får tacka för översättningen, jag är norrlänning (mer eller mindre) och ska flytta till skåne i sommar. Känns som om jag kommer behöva ett helt lexikon med mig i väskan för jämnan sen då..

  SvaraRadera
 4. Det kan nog behöva plockas fram ibland i alla fall. Välkommen hit när du flyttar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg