Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Dopp i grytan och risgrynsgröt!!
SvaraRaderaÄgghalvor med kaviargrädde!
SvaraRaderalax!!! Kristina
SvaraRaderaDet är ju sådan skillnad på köttbullar och köttbullar... De godaste julbordköttbullarna jag ätit (förutom farmors och mina egna) det var nog i torsdags när vi hade julbord på jobbet. Roligt! Det fanns också en jättefin Janssons och omelett och god lax. När vi var på julbord med Ps jobb fick vi jättegod lagom stark! senapssill och jättegod röra på ägghalvorna. Vad gott det var med must också! (Det dricker jag så sällan.) Jag brukar vilja ha brysselkål hemma på julbordet hoppas att svärmor fixar det. och svärfars honungsglaserade revben går inte av för hackor!
SvaraRaderaMammas Sill och Christers Jansson.
SvaraRaderaAbsolut sillen och gravad lax. Stark ost. Brunkål är värst.
SvaraRaderaDet var kul att läsa era favoriter! Vad olika alla tyckte!
SvaraRaderaIdag har jag startat en blogg - autoMATtanten - till och eftersom detta inlägget handlade om mat, så tänkte jag passa på att göra lite reklam för den: http://autoMATtanten.blogspot.com
God jul på er!
:)