Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nästan som om sommaren

stranden1

Jag gillar vår strand bäst på vinterhalvåret. Där är tyst och lugnt eller brusande och kraftfullt. Jag älskar att stå och titta på vågor som slår in med all kraft och till sist bara blir en liten pust vid mina sandiga skor i vattenbrynet.

Idag var vi många som ville få en stärkande runda vid havet som låg inbäddat i sjörök som gav trevlig ljus att fotografera i. Vi hade packat matsäck och lekte kurragömma uppe i klitterna. Det är riktigt kul! Lika kul som att bygga Lego.

fagel-på-stranden

stranden2

Kommentarer

  1. Vilka vackra bilder, blir verkligen effektfullt med svart/vitt

    SvaraRadera
  2. Det roliga är att bilderna är inte omgjorda till svart och vitt, utan det var dimman och sjöröken gjorde alla färger till gråskala!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg