Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hus i stan

huset-i-staden

Ett hus i stan. Det blir jag lite sugen på ibland. Ibland när man sitter i motorvägskö. Eller när man känner för att gå ut på restaurang. Helt oplanerat. Och inte samma restaurang som man var på förra gången eller förra gången igen. Eller gå en sväng på stan och slippa lägga alla pengarna på hutlös parkeringsavgift.

Men när sommaren väl kommer, eller, det räcker med en grön vårknopp eller solstråle. Då vaknar lusten att plantera, sitta ute och grilla och det faktum att det på vintern blir mörkt redan vid tre på eftermiddagen är totalt bortglömt. Då vill jag ha vårt hus där det är. Men nu är det vinter och då skulle man haft ett hus i stan.

Vi satt och ritade igår, barnen och jag. Mannen fick smaska på julbord han. Resultatet blev denna lilla teckning. "- Mamma, så många fönster orkar inte jag rita", sa min son. Plus att det var så kul att barnen kom i säng alldeles för sent.

Kommentarer

 1. Jag trivs utanför stan - har bott så länge i att det är en riktig oas att befinna sig utanför....

  SvaraRadera
 2. Man skulle ha en "våning i stan". Det låter så flott. Fast jag bor i utkanten av stan så jag klarar mig. Fin teckning!

  SvaraRadera
 3. Vera: Jag trivs nog också bäst utanför stan, egentligen. Får se när jag blir pensionär.

  Petra: Ja, en våning låter bra. Jag ska förresten åka upp i TT nästa vecka. Bilder utlovas.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg