Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Överlevartimmen

blodsocker

Ingen ser hur snabbt man gjort det, men alla ser hur väl man gjort det. Principen - inte ordagrannt nu - stämmer lite överens på våra lämna-och-hämta-rutiner: vi lämnar sist av alla. Därför är vi också oftast också bland de sista föräldrarna som hämtar. Till en början fick jag dåligt samvete för att våra barn var där längst, men så är det ju inte, de är där sist. De har snarare lyxtid med fröken på sena eftermiddagen. Och sen är det ju inte så sent, jag hämtar halv fem.

Timmen hemma innan maten står på bordet är dagens mest påfrestande. För alla. Blodsockret är på väg ned i Marianergraven och tröttheten gör att vi förvandlas till inte bara Trötter och Butter utan även Surer, Gnäller och Bråker. Vi brukar ta en frukt eller ett kex och jag ibland när barnen inte ser Gud förbjude en liten, liten, liten, liten chokladbit. Den är aldrig så god som då. Det är dock för det mesta inte så hemskt som jag målade upp det. För det mesta är vi Glader hela högen, men hungriga.

Jag efterlyser en kokbok där man inte bara hittar snabba och enkla recept utan även hur man pimpar färdigtrillade köttbullar till annat än köttisar och mackisar. För det är bara att erkänna en gourmetgourmand som jag, fnyser inte längre åt halvfabrikat. Var hittar man en sån bok? Någon som sett en? Ska jag kanske behöva skriva en själv? Det kanske kunde vara lite kul. Du kan nog börja leta i bokhandeln kring år 2020.

Kommentarer

  1. Jag köper ett ex - börja skriva! Jag tror också att den där sköna nedväxlande stunden med fröken är bara skönt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg