Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Så var ett i-landsproblem ur världen

ilandsproblem_löst

Ibland dyker en ljus idé upp när man minst anar det. Hur svårt kunde det egentligen vara att komma på att märka upp tre likadana sladdar med gummiband i olika färger. Röd sladd går till vanliga kaffekokaren - vi köper Mollbergs blandning: en röd förpackning. Grönt gummiband till andra espressomaskinen: den har två gröna lampor och inget gummiband till mjölkskummaren eftersom den inte har med kaffe att göra eller i alla fall minst med kaffe att göra. Lite logik måste det finnas bakom färgvalet också. Och se där. Jag har sparat två sekunder per ungefär var tredje dag på att fundera på vilken sladd(f-n) som är vilken.

Estetiskt tilltalande? Om jag valt sidenband istället, så jo.

Kommentarer

  1. Det gäller ju att göra vardagen så enkel som möjlig, så man har tid för roligheter! Tycker du lyckas bra :)

    SvaraRadera
  2. Fiffigt! Så har min svägerska också gjort. Jag tror de har fem likadana sladdar. Jag har alla kökssladdar på olika ställen och är utan mjölkskummare (fy för skummig mjölk ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg