Mycket häng

Madame_stoltz_hange

Ännu ett nyhetsbrev slog sid ned i inboxen. Jag fastnade direkt för det vackra julgranshänget i papir maché från Madame Stoltz via Favoritsaker. En liten gran, gärna i kruka, en meter hög i en korg av pil och dessa ojuliga smyckena på grenarna med en ljusslinga med varmt ljus. Det var något att hänga i julgranen i all sin enkelhet.

Ett smycke att hänga på armen hittade jag hos Bonaparte. Det är nästan så att jag säger not-so bonaparte och au revoir när man dagen efter lagd beställning upptäcker att de har rea på det. Det var ju dock bara trettio kronor. Men det är lika med en lunchlatte. Och det är vardagslyx.

Idag blev det bara hemma-latte. Dottern hostade sig igenom natten, en millimeter från mitt ansikte. Under dagen hostade hon inte en enda gång. Jag fick skolkkänsla, men hon hade säkert hostat om hon busat på dagis. Så kommer man till dagis för att hämta storebror som fått leka ett par timmar där, så ligger han nedbäddad i soffan alldeles lugn och blek om ansiktet. Hej Försäkringskassan. Det är jag igen, minns ni mig från förra säsongen. Ja, jag tänkte väl det. Inget att hänga läpp för. Sånt är livet.

armband_bonaparte

Kommentarer

Populära inlägg