Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kalasuttryck

Bikes

Det har varit mycket kalas och kalasprat den senaste tiden i vår familj. Jag kom att tänka på två roliga barnuttryck. Det ena kom förra året när min son inför sitt eget kalas var lite olydig. Jag sa att det blir inget kalas om man gör så. Då kommer en glad lillasyster och flikar in:

"- Då får jag kalaset!"

Det andra kom i helgen som var. Vi skulle äta brunch hos några vänner på gatan bredvid vår och barnen skulle cykla dit. Åter är det dottern som testar språket:

"- Då ska jag cykla på min treåring dit!"

:-)

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg