Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Julstasser

julstasser

I början av december ska vi på en större festlighet med jobbet: vi firar 100 år! Då ska man ju klä sig finare än fint. Vi är ett par tjejer som redan sen i somras funderat på klädsel och ni börjar det bli allvar. ;)

Kläderna kan man ju använda på jobbefesten, julafton och även på nyårsafton med. Det är ju olika nära och kära hela tiden, förutom mannen och barnen, om nu någon skulle notera att jag har SAMMA klänning. Eller så tar jag min julröda julvolangtröja som jag haft de senaste sex jularna. Ja, det är sant. Tradition det med. På årets sista kväll ska vi dock till skillnad från de senast föregående åren ska vi i år faktiskt klä upp oss mer än vanligt. Vi har lämnat bebisfasten allihopa nu.

Ett collage med finkläder från hela Sveriges affärer för hela familjen. Bilder lånade från Ellos, H&M, Lindex och Haléns. Tack för det.


Koolaste killen klär i kavaj från H&M. Under gömmer sig Ellos' pojkoutfit med döskallar. Nu hoppar jag på döskalletrenden, om det fortfarande är en trend.

En rosa dröm som ha allt: rätta färgen, glitter, pärlor, tyll utan att höra hemma i utklädningslådan: cerise klänning från Lindex Shop Online. Med strumpbyssor från dito.

Pappa chillar i svart Rip Curl-skjorta med smal slips som han fick i fars-dags-present. Och barnens morfar också, innan han ska "åka och tanka bilen".

Mamma poppade till det med en röd liten sak eller så ändrade hon sig i sista sekund och tog en svart ändå. Med bolero på julafton och utan på nyårsafton. På företagsfesten tar hon nog en kavaj. Undrar om den svarta volangklänningen från Haléns är bättre: gömmer den julmaten bekvämare eller undrar släkten om lillasyster även ska bli storasyster?


PS. Glöm aldrig aldrig Rabattkod.se. Och förresten, Tomten, jag önskar mig en Dagmar-kofta i julklapp.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg