Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Goodbye Halloween

halloween_tisdagstema

I lördags körde jag till min mormor och morfars grav. Klockan var halv sex på kvällen och jag körde dit själv. När jag kommit innanför grindarna slog det mig: Kyrkogård. Mörkt. Ensam. Men det kändes inte "räddsamt". Jag tänkte snarare att det hade blivit ett vackert fotografi med kamera på stativ och med motivet alla ljusen, siluetterna av träd på kyrkogården och det svaga stadsljuset i bakgrunden. Jag gick vägen jag gått så länge jag kan minnas, till graven längst ned i ena hörnan, stod där och tänkte:
Hej, mormor. Jag saknar dej. Jättemycket. Y. Nu står båda namnen på stenen där. Sen ett och ett halvt år. Min morfar fick jag aldrig möjlighet att träffa. Honom saknar jag på ett annat sätt.

Hemma förberedde barnen sig för kvällens middag hos sin mormor och morfar. Pumpasoppa med musslor var riktigt gott. Jag ska be mamma om receptet, men det blir till nästa Halloween jag lägger ut det på bloggen, för nu åker pumporna ut och granarna in.

Dagens tisdagetema är Halloween.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg