Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ekskogen

ek_fredag

Nu börjar lilla ekskogen ta sig i köksfönstret. Tio ekollon har börjat växa i olika flaskor. Det ser rätt fint ut. Men de växer snabbt ju!

Ännu en vecka har runnit ned i timglaset. Imorgon ska jag göra tapastallrik med charkuterier, laga citronkyckling med oliver och som avslutning på det göra marängsviss till våra vänner som kommer på middag. Jag har märkt att de som ska träffa mig tar ofta en titt på bloggen precis innan, så de vet vad som rör sig i min värld för tillfället. Men min vän är inte lika uppkopplad som jag, så jag tror inte hon hinner läsa vad middagen blir. Sen gör det ju inget om hon vet det. Det är en lustig gammal tradition att man inte till något pris ska röja vad menyn planeras att bli om man ska ha främmande. Främmande är också ett märkligt ord, för det är de ju inte!

Kan du ha en trevlig helg? :)

Kommentarer

  1. Hej du!
    Vilket café menar du då? Har lite dålig koll...

    SvaraRadera
  2. Det bredvid Prinsar & Små sessor bakom mäklaren. Vet du var?

    SvaraRadera
  3. ja visst är det lite lustigt att man säger att man ska få främmande när det i själva verket oftast inte alls är några främlingar som kikar förbi.....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg