Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vanor och trevliga ovanor

Fågelvännerna
I morse var det minsann övriga familjen som väckte dottern och inte tvärtom som det brukar vara. Vi lyckades snyga upp utan att väcka den sovande jubilaren. Fixade i ordning köpe-tårtan, presenterna, satte ett par av sommarens sista blommor från trädgården i liten vas på brickan och satte tre ljus i tårtan med en jordgubbe, eller jyrgobbe. Vi gratulerar och ett leende innan man öppnat ögonen till nyvakna stämmor fick mig att bli alldeles rörd och min stämma var minst sagt svag medan vi sjöng. Lilla gullunge. Grattis till dig min älskade lilla Ida.

När min man och jag just träffats gratulerade han mig på första födelsedagen tillsammans födelsedagen med tårta på morgonen. Usch, var min första tanke till grädde och marsipan så tidigt. Men jag har vant mig och igår var det jag som köpte morgontårtan, för första gången faktiskt. Ovanan har blivit en vana som egentligen är en trevlig ovana: sötsaker på morgonen. Men det är ju inte så mycket fiber i en gräddtårta, så magen kurrade högt redan vid nio.


Det kliade lite i illustrationsfingrarna och resultatet blev "Fågelvännerna" efter inspiration från "Barbapapas vinter", där just fågelvännerna fryser om vintern upp i den kyliga nord.

Hoppas helgen blir en kalashelg - det blir vår.

Kommentarer

 1. Fågelvännerna gillar jag:-) Så duktig du är! Mycket fint att titta på här så jag kikar lite till och kommer säkert tillbaka...
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Jag måste berömma dig igen för dina fina illustrationer. Du har något på g där med fåglarna. Den här gillade jag också, såväl kompositionsmässigt som färgerna i den. Jättekul att följa dig här på sidan!

  SvaraRadera
 3. Tack Ninni & Weronica! Ja, fåglarna kommer tillbaka hela tiden, de blir den där extra detaljen som behövs för att en illustration ska få liv.
  //Dags-att-återgå-till-tårtbaket-Caroline

  SvaraRadera
 4. Kalasdag låter härligt! Här är det jobbdag :(
  Jag gillar också dina fåglar, använder du Illustrator?

  SvaraRadera
 5. Tack! Hoppas du slipper föredrag idag?
  Nä, vet du vad, jag försökte mig på Illustrator, men la ned projektet och återgick till PPT...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg