Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Två grå

Tisdagstema_grå

På en förmiddagsfika för länge sedan på mitt första jobb satt vi på andra våningen och tittade ut över ett landskap i lättande dimmor, inga löv på träden, moln och regnet hängde i luften, inget speciellt att prata om och antagligen måndag. Då sa en kille:
- Undrar hur många toner av grått det finns?
Det var verkligen spiken i kistan som satt fingret på stämningen för stunden. Sen var det tyst ett tag till, men en mer bekväm tystnad, eftersom alla var överrens om att det var en trist dag.

Då är det bättre att hitta små ljusglimtar av färg som gör en att bli varm inombords istället för att frossa i tristess. Igår var det ju internationella nalledagen. Barnen skulle inte bara ha med nallen till dagis, utan även komma i pyjamas. Min man brukar lämna på dagis och han frågade mig:
- Är du nu säker på att de ska ha pyjamas, så att jag inte kommer dit och de tror att jag glömt ta på dem kläder?
Jo, jag var säker och även fröknarna hade pyjamas!

Tisdagstema idag är grå och här hittar du alla bidragen.

Bilder: Skånes landmärke vare sig vi vill det eller ej, Öresundsbron och ett blad från ett träd jag tycker är riktigt vackert med sin ovanliga form, Gingko Biloba.

Gingko_Biloba_tisdagstema

Kommentarer

 1. Vackra blad men det första fotot blev min favorit.

  SvaraRadera
 2. Vilken SNYGG bild den första! Det är min favorit :)

  SvaraRadera
 3. Kerstin & Erica: Tack! Ja, penslarna i Photoshop är roliga att experimentera med!

  SvaraRadera
 4. Härlig bild över Öresundsbron

  SvaraRadera
 5. Härlig bild över bron. Funderr på om jag sett ett Ginko Biloba-träd i verkligheten och tror kanske att det växte ett i botaniska i Visby.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg