Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tid

Tid

Idag blev jag alldeles för sentimental för att kunna välja ut en bild under tisdagstemat "tid". Barnen har ju blivit så stora på så kort tid och nu är jag den där erfarna mamman som säger till nyblivna mammor "det går så fort". Det blev ingen bild. Förrän nu.

Du är vad jag en gång varit. Jag är vad du en gång kommer att bli.

Det var vad vikingarna skrev på sina gravstenar som en hälsning in i framtiden till efterfäder eller vad det kan heta och ett rop med en önskan om att inte bli bortglömd. Jag gillar den sköna familjen Petersens sammanfattning av det som varit hos Infing.

Dagens tisdagstema är som sagt tid och den väntar inte på någon. Däremot hoppas jag att Gotland och Visby väntar på mig ännu en gång. Bilden är tagen där.

Kommentarer

 1. Visst är det så att tiden går otroligt, sanslöst fort, men det tänker man inte på innan man får barn... Vilken vacker text, hälsningen som de har på gravstenarna... Den får en att tänka till!

  SvaraRadera
 2. ja, usch - tiden går för fort...

  mvh Kin@

  SvaraRadera
 3. Du sammanfattar det så bra Caroline.

  SvaraRadera
 4. Tezz: Ja, första gången jag läste den där gravstenstexten rös jag till.

  Kin@: Ja, och nu är det redan onsdag ;-)!

  Anna-Karin: Det var en sammanfattning som avhjälpte sentimentaliteten lite!

  SvaraRadera
 5. Tick tack ...klockan slår o tiden går!!Snygg tolkning!


  Ha det bra!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg